Web Analytics

Bedrijven

Bedrijven

Bedrijven Overzicht Google en YahooIn deze blogpost geven we een overzicht van twee bedrijven Google en Yahoo. We bespreken de geschiedenis van elk bedrijf, hun bedrijfsmodel en recent nieuws/gebeurtenissen Blog Inhoud Google werd in 1998 opgericht door Larry Page en Sergey Brin terwijl ze beiden promovendi waren aan de Stanford Universiteit. Het bedrijf begon als een zoekmachine met als missie "de informatie van de wereld te organiseren en universeel toegankelijk en nuttig te maken." Google is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste techbedrijven ter wereld, met een breed scala aan producten en diensten die alles omvatten van e-mail en cloudopslag tot zelfrijdende auto's. Het bedrijf is momenteel naar schatting 1 biljoen dollar waard Yahoo werd in 1994 opgericht door Jerry Yang en David Filo als een directory van websites.

Het bedrijf werd al snel een van de populairste sites op het internet en breidde zich uit tot een groot aantal diensten, waaronder e-mail, online nieuws en financiën. De laatste jaren heeft Yahoo echter moeite om zijn concurrenten, met name Google, bij te houden. In 2017 kocht Verizon Yahoo voor 4,48 miljard dollar en fuseerde het met AOL tot een nieuw bedrijf met de naam Oath.

Oath werd vervolgens in 2019 omgedoopt tot Verizon Media Group

Conclusie


Google en Yahoo zijn twee van de grootste techbedrijven ter wereld. Google is naar schatting 1 biljoen dollar waard, terwijl Yahoo in 2017 voor 4,48 miljard dollar aan Verizon werd verkocht. Hoewel beide bedrijven begonnen als zoekmachines, zijn ze sindsdien uitgebreid tot een breed scala aan andere producten en diensten.

Bedankt voor het lezen!

Tattoo laten weglaseren

durable cosy fine

dik behang

Poster kopen

straalkachel badkamer

Laserontharing

Link toevoegen

Link toevoegen